Reiki

Datum: Reiki 1  Bij voldoende aanmeldingen wordt een datum gepland.
Datum: Reiki 2  Bij voldoende aanmeldingen wordt een datum gepland.
Datum: Reiki 3  Bij voldoende aanmeldingen wordt een datum gepland.

 

cornerWat betekent reiki eigenlijk?

Reiki staat voor universele levensenergie (Rei=universeel en ki=levensenergie). Dus zoals U kunt lezen: het is universeel en voor iedereen aanwezig. Alles wat leeft heeft er baat bij. Je hoeft helemaal niet paranormaal te zijn om het te ontvangen, het is geen religie en zeker geen sekte. Reiki is er voor iedereen en iedereen kan het leren dat is het mooie van reiki, het is UNIVERSEEL.
Bij de geboorte is het energie-kanaal, wat een ieder van ons in zich heeft, nog geheel open waardoor de reiki kan worden ontvangen. Alleen na verloop van tijd slipt dat kanaal dicht door allerlei oorzaken.
Dus de energie zal steeds minder sterk uit de handen kunnen stromen(de opgenomen energie stroomt namelijk door de handen weer naar buiten). Zodra je je handen op iemand anders of op jezelf legt zal de energie gaan stromen. Je bent dus allemaal een kanaal; je geeft de energie door via je handen, of wat je ook kunt zeggen; “je bent een instrument van het universum”.

Reiki is een genezende energie en tevens een liefdevolle energie. Ik persoonlijk vind reiki in één woord liefde. Maar reiki werkt ook op het mentale vlak. Je wordt milder naar andere mensen en naar jezelf toe, je zult niet meer zo snel oordelen over anderen of jezelf. Reiki werkt ook op het geestelijke vlak, het helpt je met verwerken van trauma’s die je vroeger hebt opgelopen, blokkade’s die zijn ontstaan vervelende ervaringen kunnen worden weggenomen, waardoor ook lichamelijke klachten zullen gaan verdwijnen.

Kortom Reiki heelt ook jezelf op allerlei manieren.

Reiki kent drie hoofdniveaus of graden namelijk:
Reiki 1, Reiki 2 en Reiki 3 

Reiki 1: De leerling ontvangt een inwijding van de Reiki Master. Tijdens een dag of een weekend (dat ligt aan het aantal deelnemers) wordt deze inwijding ontvangen. Men leert dan diverse handposities en oefent dan op/met elkaar. Hierna is het de bedoeling dat men aan de slag gaat. In de eerste instantie bij zichzelf en later bij anderen. Regelmatig kontact met de Reiki Master is mogelijk en soms noodzakelijk want vaak moeten er oude blokkades of oud zeer vanuit het verleden worden opgeruimd.
De kosten van de Reiki 1 inwijding bedragen € 200.- incl. uitgebreid cursusmateriaal en lunch.

Reiki 2: De leerling ontvangt tijdens een weekend/of dag nog een inwijding en leert hierbij drie symbolen. Hierdoor ontstaat het vermogen om iemand op afstand te kunnen behandelen. Het spreekt voor zich dat men hier ook zichzelf en uiteraard anderen met de symbolen kan behandelen. Ook na deze inwijding is het aanbevolen om met de Reiki Master contact te houden.
De kosten van de Reiki 2 inwijding bedragen € 300.- incl.uitgebreid cursusmateriaal en lunch.

Reiki 3: Na ongeveer een periode van een half jaar tot een jaar of langer, afhankelijk van de ervaring, kennis of ontvankelijkheid van de kandidaat, kan de leerling naar eigen keuze de ‘Master’ inwijding ontvangen. In dit weekend/of dag, leert men weer een nieuw symbool het ‘Master Symbool’. Na deze inwijding mag men zich Reiki Master noemen. Ook leert men in dit weekend/of dag hoe inwijdingen worden gegeven.
De kosten van de Reiki 3 inwijding bedragen € 400.- incl.uitgebreid cursusmateriaal en lunch.

Na het afsluiten van een Reiki weekend krijg je een daarbij behorend certificaat toegekend.

De Reiki-inwijdingen worden gegeven door Reiki Master Bernadetta Maas.